• ILMAINEN TOIMITUS YLI 60 € TILAUKSIIN
 • TOIMITUSAIKA 4-6 ARKIPÄIVÄÄ
 • 30 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS
Hauskoja ideoita supersankariteemaisille synttäreille
Inspiraatiota

Hauskoja ideoita supersankariteemaisille synttäreille

Pow! Juhlista synttäreitä Hämähäkkimiehen, Hulkin, Kapteeni Amerikan ja muiden Marvelin supersankareiden kanssa. Tässä tulevat parhaat vinkkimme supersankarijuhlien järjestämiseen.

Syötävää ja juotavaa pienille supersankareille

Hampurilaiset, pizza ja hodarit ovat takuuvarmoja suosikkeja lastenkutsuille. Mutta mitä muuta voisi tarjota? Kokosimme yhteen vinkkejä supersankarijuhlien tarjoiluun.

Supersankarivoileivät

Sopivatko voileivät lastenkutsujen tarjottaviksi? Tottahan toki! Tässä kolme suosikkia:

 • Lämpimät kinkku-juustovoileivät

 • Tacomaustetulla jauhelihalla, maissilla ja juustolla täytetyt sämpylät. 

 • Kerrosvoileivät: Pinoa erilaisia voileipiä toistensa päälle. Paina keskelle grillitikku, jotta leipäpino pysyy koossa.

Tarjoa leivät sipsien, kurkkutikkujen ja kirsikkatomaattien kanssa. Muista myös koristella leivät sarjakuvista tutuilla ääniefekteillä tai supersankareiden kuvilla.


Teräsmiehen supersmoothie  

Teräsmiehen supersmoothie on takuuvarma hitti juhlavieraiden keskuudessa.

 1. Sekoita tehosekoittimessa mansikoita, mangoa, omenamehua ja hiukan vaniljajogurttia.

 2. Kaada smoothie pieniin lasipulloihin ja laseihin ja viimeistele pillillä.

 3. Koristele lasit tai lasipullot punaisella viitalla ja Teräsmiehen tunnuksella.

 4. Tarjoile!

 

Supersankareiden suosikkihedelmät

Tarjoile supersankareille sopivia hedelmävartaita! Ananas ja karhunvatukka symboloivat Batmania. Mansikat taas symboloivat Teräsmiestä, vihreät viinirypäleet Hulkia jne. Viimeistele hedelmävarras supersankareiden tunnuksilla.


Täytekakku supersankareille

Kakun tehtävä on kuvastaa synttärisankarin suosikkisankaria! Miten olisi vaikka Hämähäkkimies-kakku? Käytä silloin koristeluun siistejä kakkukuviamme! Tai ehkä Batman? Leivo kakku, joka näyttää Batmanin naamiolta! Entä Hulk? Tarjoile yhdestä (tai useammasta) paketillisesta jäätelöä koostuva jäätelökakku, joka on koristeltu vihreillä strösseleillä, suklaakastikkeella ja marengeilla. Viimeistele koristelu kakkukynttilöillä ja Hulk-figuurilla!

Vihreä Hulk-juoma 

Sekoita läpinäkyvään limuun vihreää elintarvikeväriä, laita joukkoon jäätyneitä vihreitä viinirypäleitä ja viimeistele viuhkakoristeella, niin juoma on valmis tarjoiltavaksi!

Leikit ja pelit supersankarisynttäreille

Lastenkutsuthan eivät ole mitään ilman ohjelmaa. Mitä sitä sitten pienille supersankareille keksisi? Alta löydät kolme hauskaa ideaa juhlien ohjelmaksi!


Oman supersankarin luominen 

 1. Kirjoittakaa lapuille supersankarin ominaisuuksia, esim. ”osaa lentää”, ”supervoimakas”, ”röntgennäkö”, ”osaa lukea ajatuksia” jne.
 2. Ominaisuuksien lisäksi kirjoittakaa myös supersankarin ulkonäköön liittyviä asioita, kuten ”punainen viitta”, ”parta”, ”kultaiset trikoot” jne.

 3. Laittakaa laput kahteen eri kulhoon, hattuun tai pussiin.

 4. Juhlavieraat vetävät sitten vuorotellen lappuja kummastakin kulhosta, kunnes kaikki laput on vedetty.

 5. Tämän jälkeen lasten tehtävänä on piirtää supersankari perustuen vetämiensä lappujen ominaisuuksiin ja keksiä supersankarille myös kuvaava nimi.

 

Freeeeeze! Supersankareiden versio peilistä

 1. Yksi lapsista on pahis ja muut supersankareita.

 2. Supersankari asettuu selin pienen välimatkan päähän osallistujista.

 3. Supersankarit hiljaisesti etenemään kohti pahista. Pahis voi kuitenkin säännöllisin väliajoin laskea ääneen “1-2-3 Freeeeze!” ja sen jälkeen kääntyä kohti supersankareita. Tällöin kaikki supersankarit ”jäätyvät” hievahtamatta paikoilleen.

 4. Jos joku supersankareista liikahtaa, tulee hänen palata lähtöviivan taakse ja aloittaa alusta.

 5. Se, joka pääsee ensimmäisenä pahiksen luokse, voittaa. Hän saa myös olla seuraavalla kierroksella pahis.


Superhelppo esterata

Esterata on taatusti hauska ja saa lisäksi lapset liikkeelle. Esteradan kokoaminen ei tarvitse olla monimutkaista. Superhelppoon esterataan tarvitaan ainoastaan rullallinen mitä tahansa nauhaa tai lankaa! Tee narusta hämähäkkiverkkoa mukaileva esterata johonkin huoneeseen. Lasten tehtävänä on pujotella verkon läpi koskematta nauhoihin.


Kata ja koristele supersankariteeman mukaisesti

Koristeluiden ja kattauksen suhteen vain mielikuvitus on rajana. Kaipaatko vinkkejä? Nämä ovat takuuvarmoja hittejä koristeluun ja kattaukseen!

 1. Levitä pöydälle yksivärinen pöytäliina, esimerkiksi musta, punainen tai sininen.

 2. Tee pöydälle kaitaliina vanhoista sarjakuvalehdistä.

 3. Käytä kattaukseen lautasia, servettejä ja mukeja, joissa on synttärisankarin suosikkisupersankarin kuvia. Miten olisi vaikka Hämähäkkimies, Batman tai koko Avengers-jengi?

 4. Viimeistele koristelu juhlavilla ilmapalloilla ja viireillä.

 5. Ehkäpä jokaiselle lapselle voisi antaa vielä oman supersankarinaamarin?

 6. Käytä koristeluun lapsen supersankarihahmoja.

 7.  Tulosta sarjakuvista tuttuja ääniefektejä (“POW!”, “BOOM!”, “OUCH!” jne.) ja käytä niitä pöydän, tuolien, pullojen, grillitikkujen ja muiden koristeluun. Netistä löytyy paljon vaihtoehtoja!

Superhjälte Kids

Oletko järjesteänyt supersankarijuhlat? Jaa kaikki parhaat vinkit kanssamme tägäämällä meidät Instagrmiassa: @kalaskungen_

Saatat pitää myös tästä