• ILMAINEN TOIMITUS YLI 60 € TILAUKSIIN
  • TOIMITUSAIKA 4-6 ARKIPÄIVÄÄ
  • 30 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

Näin käytät kakkukuvaasi!

Kun saat waferisi, se on saattanut hieman taipua. Suihkuta siihen varovasti kuvassa näkyvää suihketta, niin se korjautuu itsestään.

Wafer-kuvia kakkukuorrutukseen

Waferin sijoittaminen kakun kuorrutukseen on hienoa ja todella helppoa. Kermakuorrutus pehmentää wafer-kuvaa, joten on hyvä ottaa huomioon, että neljän tunnin kuluessa kuva vähitellen häviää kokonaan. Waferit ovat reunoiltaan hieman kaarevia. Voit suoristaa sen pursottamalla hieman kermaa reunojen päälle. Mitä pehmeämpi reuna on, sitä paremman lopputuloksen saat.

Waferit marsipaanissa tai sokerikuorrutuksessa

Jos sijoitat waferin marsipaanilla tai sokerikuorrutuksella koristeltuun kakkuun, pitää kuva päällystää gelatiinilla, jotta siitä tulee pehmeä. Gelatiinia voi ostaa jauheena tai lehtinä ja ne liukenevat veteen. Gelatiinia tarvitaan, koska sokeri ja marsipaani ovat sen verran kuivia, etteivät ne itsessään riitä kostuttamaan kuvaa. Voit käyttää gelatiinia myös kerma-, marsipaani- tai sokerikakussa olevan wafer-kuvan päällä, jolloin kuvat värit alkavat hohtaa hienosti.

Wafer-kuvia voi käyttää myös jäätelössä ja jäätelökakuissa. Laita kuva paikalleen 10 minuuttia ennen tarjoilua. Käytä paljon gelatiinia sekä kuvan pohjaan että sen päälle, sillä se ei ehdi saamaan kosteutta jäätelöstä ennen jäätelön sulamista. Wafereita ei voi pakastaa, minkä vuoksi jäätelöä ei voi waferin lisäämisen jälkeen laittaa enää pakastimeen. On myös tärkeää käyttää kakun leikkaamisessa terävää veistä, sillä waferit ovat melko kovia ja tylsää veistä käytettäessä kuva voi vahingoittua.

Sokerista tehtyjä kakkukuvia

Sokerimassasta tehdyt kakkukuvat tulee säilyttää alkuperäisissä pakkauksissaan kuivassa ja viileässä. Voit lämmittää kuvaa (25–30 asteessa) ennen käyttöönottoa, jotta se pehmenee.

Vinkki: Jos kuva näyttää kuivalta, voit suihkuttaa sen pinnalle vettä, ennen kuin laitat sen paikalleen kakun päälle. Saadaksesi parhaan lopputuloksen suosittelemme, että laitat kuvan ohuen kermakerroksen päälle, tai vielä parempaa, laitat kuvan alle kerroksen gelatiinia. Kuvan alla olevan kosteuden ansiosta se pehmenee ja yhdistyy kakun kanssa. Älä kuitenkaan odota koskaan yli 5-6 tuntia kakun syömistä, sillä kuva menettää vähitellen muotonsa.