• ILMAINEN TOIMITUS YLI 60 € TILAUKSIIN
  • TOIMITUSAIKA 4-6 ARKIPÄIVÄÄ
  • 30 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS
Tee oma joulukalenteri
Inspiraatiota

Tee oma joulukalenteri

Joulukalenteri tekee joulun odotuksesta paljon hauskempaa! Haluaisitko askarrella oman joulukalenterin, mutta et ole ihan varma, miten sellainen tehdään? Me autamme! Tämän yksinkertaisen ohjeen avulla joulukalenterin (tai kahden) askarteleminen onnistuu käden käänteessä. Helppoa ja nopeaa! Vinkki: aloita joulukalenterin suunnittelu ja toteutus ajoissa, jotta se on varmasti valmis joulukuun alkuun mennessä.

 

1. Hanki 24 pientä joululahjaa – yksi jokaiselle päivälle aattoon asti 

Mieti ensin, millaisia lahjoja haluat joulukalenterissa olevan. Paljastuuko luukuista pieniä leluja? Makeisia? Tai ehkä molempia? Ehkä mukaan mahtuu myös hauskaa tekemistä koko perheelle? Arkipäivinä luukut voivat sisältää pienen lelun, lauantaina taas makeisen, ja jokaiselle sunnuntaille on luvassa yhteinen aktiviteetti, kuten jouluherkkujen leipominen, piparkakkutalon rakentaminen tai jouluaskartelu.

2. Paketoi lahjat

Kun lahjat on valittu, on aika tehdä luukut joulukalenteriin. Tässäkin vaiheessa voit käyttää vapaasti mielikuvitusta. Voit esimerkiksi paketoida jokaisen pikkulahjan joulupaperiin, sujauttaa ne lahjapusseihin tai ostaa valmiin joulukalenterin. Muista vielä merkitä lahjat numeron 1–24, jotta lapsi tietää, mikä lahja tulee avata minäkin päivänä.

Jos valitsit lahjaksi aktiviteetin, voit laittaa päivän luukkuun jotain, joka kuvastaa kyseistä aktiviteettia. Mikäli päivän ohjelmana on piparkakkutalon rakentaminen, laita luukkuun Smarties-rakeita, kimalletta, strösseleitä ja muita talon koristeluun tarvittavia tuotteita. Jos taas aiotte leipoa, laita kalenteriin osa raaka-aineista.

3. Kokoa joulukalenteri

Mieti seuraavaksi, millainen kalenterista tulee. Tässä muutama ehdotus:

  • Käytä vanhaa taulua apuna (niitä löydät varmasti kirpputorilta). Irrota taulu kehyksistä ja kiinnitä neljä narua takapuolelle. Ripusta sen jälkeen lahjat pyykkipojilla naruille.
  • Laita kaikki lahjat koriin.
  • Kiinnitä lahjat hakaneuloilla vanhaan joulupöytäliinaan.
  • Tee lahjoista ”jouluverho” lapsen huoneeseen. Käytä apuna lahjanarua ja ripusta lahjat verhotankoon.
  • Anna lahja lapselle joka aamu aamiaisen yhteydessä.
  • Koristele vanha housuhenkari kimalteella, ja kiinnitä joululahjat siihen eri pituisilla lahjanaruilla. Ripusta sitten henkari seinällä olevaan koukkuun.

 

Saatat pitää myös tästä